Sajtó megjelenés

Az Angyalsóhaj Alapítvány felajánlásának köszönhetően az Erzsébet-ház is beszáll az Ukrajnából érkező menekültek megsegítésébe

A mai naptól az Angyalsóhaj Alapítvány felajánlásának köszönhetően az Erzsébet-ház is beszáll az Ukrajnából a településünkre érkező menekültek megsegítésébe. Makó Város Önkormányzata egy információs pontot hozott létre az épületben, ahol gyakorlatilag mindenben segítik azokat, akiknek erre szükségük van, legyen szó akár elszállásolásról vagy étkeztetésről. Emellett elindult a menedek.mako.hu internetes oldal is, ahol rengeteg hasznos információ mellett a segíteni akaró helyi szálláshelyadók vagy magánszemélyek is feltölthetik egy adatbázisba szabad kapacitásaikat.

A legapróbbak nyitották Makón az Erzsébet-ház táborainak sorát

A legapróbbak nyitották az Erzsébet-ház táborainak sorát. Pöttöm torna, Tücsök zene és Locsi-fecsi tanoda – ezek a kedves elnevezések voltaképpen mozgás- és zenés készségfejlesztést, valamint logopédiai foglalkozást jelentettek.

Idén is megnyitja kapuit az Erzsébet-ház a táborozók előtt.

Tizenegy héten keresztül várják a kicsiket és felnőtteket az Erzsébet házban megrendezésre kerülő táborokba. A tematikus hetek között korai fejlesztés, színjátszó, balerina, fafaragó, kézműves és jógatábor egyaránt megtalálható, de itt tartja a Natura Művésztelep is nyári szimpóziumát. A részletekről Farkas Éva Erzsébet az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke, Dr. Csikota József kuratóriumi tag és a táborvezetők számoltak be.

Gazdára találtak az adventi adománygyűjtés utolsó csomagjai

Több száz hátrányos helyzetű és nehéz sorsú családnak tudott segíteni az Angyalsóhaj Alapítvány. A kezdeményezés mellé állt a Figyi Kávézó és számos szervezet, cég valamint magánszemély, akik pénzbeli, vagy természetbeni adománnyal támogatták a nemes ügyet, így összesen három millió forintértékben tudtak kiosztani csomagokat. Szerdán átadták az utolsó ajándékokat is az Erzsébet-házban, ahol stábunk is kint járt.

Idén a Givaudan makói gyára kapja az Angyalsóhaj Alapítvány Mecénás díját

A makói mentőállomás munkatársait és a kórház egyes osztályainak dolgozóit tudja ellátni meleg étellel húsz napot át az Angyalsóhaj Alapítvány a makói Givaudan Hungary Kft. felajánlásának köszönhetően. Idén az alapítvány az ízesítő- és illatanyag gyártó cég nagylelkű és nemes kezdeményezéseit Mecénás díjjal jutalmazta.

Ezért tüntették ki a makói gyárat

Az év mecénása-díjjal tüntette ki az Angyalsóhaj alapítvány a Givaudan makói gyárát egész éves támogatói munkájának elismeréseként. A svájci tulajdonú üzem most egy hónapon át meleg élelmet biztosít a makói mentősöknek és a helyi kórház koronavírus-osztályán dolgozóknak.

Hétfőn – a lezárt dobozokon olvasható címkék tanúsága szerint – brokkolis csirkemellet ebédelhettek besamellel és karottás rizzsel azok a mentősök, illetve kórházi dolgozók, akik a Givaudan makói gyárának jóvoltából, az Angyalsóhaj alapítvány közreműködésével jutottak meleg ételhez. A cég ügyvezetője, Karkas Mihály még november végén értesítette az alapítvány fővédnökét, Farkas Éva Erzsébetet, hogy advent idején, december 1-től december 23-ig, hétfő és szombat között minden nap 50 ember részére ebédet ajánl fel.

A kuratórium úgy határozott, hogy a járvány elleni küzdelemben élen járó dolgozók részesüljenek az 1 millió forint értékű felajánlásból – 15 adagot kapnak a mentősök, 35-öt pedig a kórházi dolgozók minden munkanapon. Karkas Mihály ügyvezető igazgató azt mondta lapunknak, az ételt az üzemi konyhán készítik.Ez persze nem az egyetlen jótékony célú felajánlása volt az üzemnek. Mi is beszámoltunk például arról, hogy télhez közeledvén rendszeresen tűzifát osztanak a gyár közelében élő rászorultaknak, illetve számítógépeket adományoznak óvodáknak, iskoláknak, de szájmaszkokat is készíttettek a makóiaknak, a kórháznak pedig intenzív terápiás műszereket juttattak. Mindezt a makói Angyalsóhaj alapítvány Az év mecénása díjjal ismerte el. Hétfőn a gyár bejáratánál az ezt jelképező bronz plakettet Karkas Mihálynak Farkas László, a szervezet alapítója és Farkas Éva Erzsébet fővédnök adta át. Utóbbi elmondta: a díj annak elismerése, hogy az alapítvány megítélése szerint idén a Givaudan tette a legtöbb felajánlást Makón.

Az ételszállító autót mi is elkísértük a mentősökhöz, ahol Hangai József mentőtiszt vette át jelképesen az ebédet. Azt mondta, ez nagy segítség nekik, hiszen csak az elmúlt hónapban 18 ezer 500 kilométert tettek meg bajtársai mentési feladatok ellátása érdekében, és jól esik nekik a bázisra visszatérve a finom étel.

Közösen gyűjtenek a nehéz sorsú makói családoknak

Az ünnepi időszakban a korábbi évektől eltérő módon szólítja meg a szervezet a jóakaratú makói embereket és vállalkozásokat. Az alapítvány kuratóriuma idén egy naptár kiadásával és értékesítésével készül az adománygyűjtésre, egyúttal csatlakozott a Figyi Coffe évek óta sikeresen működő adventi kezdeményezéséhez. Varga Márta, az alapítvány kuratóriumi tagja, és Csőke Norbert, a Figyi Coffe tulajdonosa együtt tartottak sajtótájékoztatót a témában.

– Egy fotókkal illusztrált naptárat fogunk készíteni, melybe az idei évben általunk megrendezett események emlékezetes pillanataiból válogattunk. A kiadvány nyomdai munkálatai zajlanak, néhány napon belül elkészül a naptár. Értékesítésével magánszemélyeket és vállalkozásokat egyaránt szeretnénk megszólítani – tájékoztatott Varga Márta, az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriumának tagja. Kiemelte, a kiadvány megvásárlásával bárki anyagi segítséget nyújthat a nehéz élethelyzetbe került makói családoknak. A családok kiválasztásában az alapítvány segítségül hívja a szociális alapellátást, melynek szakemberei pontosan tudják, kik szorulnak rá leginkább az adományokra.

Csőke Norbert, a Figyi Coffe cégvezető tulajdonosa hangsúlyozta, immár harmadik alkalommal indították el a mikulásgyárat. Korábban csak édességet és mesekönyveket gyűjtöttek, de egy szegedi cég felajánlásának köszönhetően más ajándékokat is tudnak jelenleg fogadni. Elmondta, a nyitvatartási időben, reggel 7-től délután négy óráig várják az ajándékokat a Figyi Coffe-ban. Varga Márta azt kérte, aki teheti, vásároljon a naptárból, és támogassa a Figyi Coffe adománygyűjtő kezdeményezését.

Adománygyűjtést szervez az Angyalsóhaj Alapítvány és a Figyi Kávézó

Az Angyalsóhaj Alapítvány és a Figyi Caffee közösen szervez adventi adománygyűjtést, melynek célja a nehéz helyzetben élő makói családok megsegítése. Az összefogás keretében naptárat jelentetek meg, illetve mikulásgyárat is indítanak.

 

Összefogtak Lottiért a Makóiak

A makói önkormányzat és az Angyalsóhaj Alapítvány összefogásának köszönhetően januárban elkezdődhet az izomgyengeségben szenvedő 2 és fél éves Balogh Lotti gyógykezelése. Varga Márta, a civil szervezet kommunikációért felelős kuratóriumi tagja a Rádió 7-nek elmondta: a kislány szülei kértek segítséget, ugyanis egyedül nem tudják előteremteni a kezelés költségét, ami egy évre 1,5 millió forint. Hozzátette: az alapítvány biztosítja elsőként az első három havai díjat, így a solymári Borsóház Nemzetközi Rehabilitációs Központban el is indulhat Lotti gyógykezelése.Varga Mártától megtudtuk: Farkas Éva Erzsébet polgármesternek - aki az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke is – köszönhetően a makói önkormányzat is hozzájárul Lotti gyógykezeléséhez. Emellett több helyi vállalkozás, illetve magánszemélyek is adakoztak, hogy a kislány minél hamarabb eljusson a solymári központba, ahol mindent megtesznek gyógyulása érdekében.

Oldalak