XXII. Ifjúsági Művésztelep záró beszélgetés

XXII. Ifjúsági Művésztelep záró beszélgetés

Örülünk annak, hogy otthonra leltek itt nálunk, és látva azt a közösen elkészített pannót, amit az Angyalsóhaj Alapítványnak adományoztak, rácsodálkozhatunk, hogy milyen nagyszerű alkotásokra képesek a gyerekek, ha hozzáértő felnőttek irányítják, instruálják őket. Épp ez volt a témája a zárónapon tartott beszélgetésnek.

Oláh Nóra művésztanár, a telep vezetője beszélgetett a vendégeivel arról, milyen hatással van a vizuális kultúra a személyiség fejlődésére, milyen lehetőségei vannak a tehetséggondozásnak és milyen élménnyel jár együtt a közösségben végzett alkotómunka?

Nem is választhattunk volna méltóbb megszólalót ehhez a témához, mint a Makó Város Nevelésügyéért-díjjal idén kitüntetett mesterpedagógust, Kocsisné Maráczi Margitot aki évek óta ezt csinálja, fáradhatatlanul, és tehetséges tanítványát, a művésztelep ifjú alkotóját, Naszradi Rékát, aki számos országos és területi rajzversenyen, pályázaton szerepelve ért el kimagasló eredményeket.

Az este maradandó élményt adott, köszönhetően az elhangzott gondolatoknak és a Makói Általános Iskola Bartók gitárzenekarának. A Bujdosó Géza, Bodnár Balázs és Rónai Dániel vezette, négy éves múltra visszatekintő együttes jóvoltából kellemes latin gitármuzsikával hangolódhattak az érdeklődők a témára.

A rendezvényen nemcsak bemutatták a pannót de az interaktív műalkotást mindenki aláírta - mostantól így válik élővé, egy közösségi élet lenyomatává.