Segítő sütemények is voltak advent vasárnapján.

Advent első vasárnapja édesre sikerült: az Angyalsóhaj Alapítvány jótékonysági sütikóstolóján mindenféle színű, formájú és ízű finomságokat készítettek a lelkes makóiak. Emellett a hit gyertyáját is meggyújtották.

Egy jó ügy mellé állt az Angyalsóhaj Alapítvány: az egyesület azt a célt tűzte ki célul, hogy a halmozottan fogyatékos fiatal felnőttek számára gondozóházat alapítsanak az úgynevezett Erzsébet-házban, a Szent István tér 9. szám alatt, amelyet a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke ajánlott fel bérmentesen. A jótékonysági süteménykóstoló házigazdája Libor Mária „Limara” gasztroblogger volt, aki Angyalsóhaj emblémás mézeskalácsokat készített.

– Egy adag masszából 15 tepsinyi mézeskalács készül el. Ehhez 30 deka vajat vagy margarint össze kell olvasztani 20 dekagramm mézzel. Külön 6 darab tojást 20 deka porcukorral, egy csomag mézeskalács fűszerkeverékkel, illetve kettő teáskanál szódabikarbónával ki kell habosítani. Másfél kiló lisztet át kell szitálni, majd a vajas-mézes és a tojásos masszát jól össze kell keverni, utána egy napot pihentetni kell viszonylag hűvös helyen. 2-3 nappal később ki lehet szaggatni, majd megint hagyni kell pár napot és utána lehet díszíteni – árulta el „Limara” a mézeskalács receptjét.

A felhívásra nagyon sokan készültek süteményekkel, köztük Petrik József és felesége. Ők zserbóval kínálták a makóiakat. A Total Mirage Kft. ügyvezetője fontosnak tartja, hogy aki tud másoknak segíteni, az tegye is meg. Hozzátette, a cégük minden évben egy jó ügy mellé állnak.