Pöttöm pajtiké volt az Erzsébet ház ezen a héten

Pöttöm pajtiké volt az Erzsébet ház ezen a héten

Összesen 24 apróság és ugyanennyi szülő vett részt a programban, ezért a ház adottságait kihasználva csoportokra bontva, külön-külön szobákban tartották a foglalkozásokat a szakszolgálat munkatársai, akik önkéntes munkában vettek részt a tábor munkájában.

Az apróságokat Farkas Éva Erzsébet, az alapítvány fővédnöke és Vargáné Szalados Klára kuratóriumi tag és is egy kis finomsággal is kedveskedtek nekik.

A szakmai munkával kapcsolatban Siketné Torma Gabriella és Dóczi Margit táborvezetők elmondták, ezúttal is arra törekednek, hogy olyan élményekkel gazdagítsák az 1-3 éves babákat és szüleiket, melynek során játékosan, de tudatosan lehet fejleszteni a kicsik beszédkészségét, mozgását, kézügyességét, bátorságát.

Ebben segítségükre volt Merlin, a 7 éves labrador terápiás kutyus is, aki felvezetőjével, Benák Árpáddal, az Aktív Mancsok Segítőkutyás Egyesület szakemberével érkezett a táborba.

– A mozgásfejlesztő kollégák szenzomotoros tornával, a pszichológus a terápiás szoba élményeit megismertetve, a gyógypedagógusok pedig az érzékszervek stimulálásával foglalkoznak itt. A logopédusok a dzsungel állatairól játékosan mesélve javítják a beszédkészséget – sorolta Siketné. Hozzátette, mindebben középiskolás önkéntesek is a segítségükre vannak.

Köszönjük a munkájukat, jövőre is hívjuk velük együtt a Pöttöm pajtikat táborozni!