A Makói Általános Iskola ballagó diákjai kaptak Angyalsóhaj Alapítvány díjat

A Makói Általános Iskola ballagó diákjai kaptak Angyalsóhaj Alapítvány díjat

Pásztor Panna általános iskolai tanulmányait a Makói Általános Iskola Almási Tagintézményében kezdte. A tanulás mellett a hangszeres képzést is elkezdte az iskola Bartók Székhelyintézményében, fafúvós tanszakon. Nagyon megszerette hangszerét, a hangszeren való egyéni és közösségben végzett zenélést, így tanulmányait 5. osztálytól az ének - zenei tagozatos osztályban folytatta. A zenetanulás mellett aktívan részt vett sportversenyeken is.

Tagja a Makói Általános Iskola Utánpótlás és Ifjúsági Fúvószenekarának, melyet 2019-ben a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetségének nemzetközi zsűrije Arany fokozattal minősített. Zenekari tagként rendszeres résztvevője volt megyei, városi és iskolai rendezvényeknek, mint a IV. Fúvós Piknik-Mórahalmon, a városi adventi gyertyagyújtáson, koszorúzási ünnepségeken, iskolai Karácsonyi Koncerten, Tanszaki Koncerteken.

2023 őszétől a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumában folytatja tanulmányait, zenei pályára készül.

Nagy-György Ildikó is rendkívül szorgalmas, céltudatos, határozott tanuló. Tanulmányi munkáját az igényesség, pontosság és precizitás jellemzi.

Az általános iskola alsó tagozat minden évfolyamát kitűnő tanulmányi eredménnyel zárta. Felső tagozaton ötödik, hatodik évfolyamot kitűnő, hetedik évfolyamot jeles átlaggal végezte el.

A tanulás mellett közösségi életben is aktív szerepet vállal. Osztályának diákönkormányzati képviselője volt több tanéven keresztül.

A példamutató tanulmányi eredményei mellett hat évig zongorázni tanult, óvodás kora óta néptácol. Tagja a Maros Táncegyüttes gyermek csoportjának, mellyel gyakran lép fel városi, megyei, országos és határon túli rendezvényeken.

Második osztályostól tagja az iskola énekkarának.

Alsó tagozatban a Kicsinyek kórusával, felső tagozattól a nagy kórussal rendszeresen részt vett minősítő fellépéseken, ahol a kórusok több évben is arany diplomát kaptak. Kórustagként rendszeresen fellépett az adventi gyertyagyújtáson és több városi rendezvényen. Egyéni énekversenyen is részt vett. 2018-ban a Deszki Marosmenti Fesztivál népdal kategóriában dicséretben részesült. 2022-ben a IV. Csongrád-Csanád Megyei Bicinium Éneklési Versenyen, Szegeden, ezüst minősítést kapott.

Tanulmányait a Makói József Attila Gimnázium humán tagozatán folytatja.

Alapítványunk büszke rájuk és sok sikert kívánunk tanulmányaik folytatásához!