Ismét élménydús lesz a nyár a makói Erzsébet házban

Ismét élménydús lesz a nyár a makói Erzsébet házban

Ezt nyújtja a teljes nyári szünidő alatt az Erzsébet ház azoknak a kiváló szakembereknek köszönhetően, akik önkéntesen vállalták ezúttal is, hogy tartalommal és a rájuk bízott gyermekek zsivajával töltik meg a házat.

A táborokat ma sajtótájékoztatón ismertettük, melynek kezdetén fővédnökünk Farkas Éva Erzsébet mondott köszönetet azért, hogy a alapítványunk kezdeményezésére ismét szakmailag is magas színvonalú és értékes programokat tudunk ajánlani!

A nyarat június 10. és 14. között Dencsik Anett Zenetti Totyogó Táborával kezdjük – Ez, az 1 és 3 éves kor közötti kicsiknek szóló babás-mamás dalos tábor lesz az egyetlen, amely térítési díjas. A foglalkozások napközben 9-12 ig tartanak majd.

A program a Pedagógiai Szakszolgálat két táborával folytatódik.

A Pöttöm pajtiké június 17-től 20-ig tart, és az 1 és 3 éves korosztályt célozza meg foglalkozásaival. Dóczi Margit és Siketné Torma Gabriella és gyógypedagógusok a mozgás és beszédfejlesztésben fogják segíteni a kicsiket, játékosan és élmény szerűen naponta reggel 9 és 12 óra között, arról gondoskodnak.

A Cseperedő tábor június 24-tól 28-ig az iskolakezdés előtt álóknak teremt lehetőséget, erőt, motivációt gyűjteni a nagy változáshoz – a 8 és 12 óra közötti elfoglaltságot jelentő tábort Koczkás Anikó gyógypedagógus, a szakszolgálat tagintézmény vezetője és Kollár Edda vezeti majd.

Ezt a 24. Makói Ifjúsági Művésztelep követi majd, július 1-től 5-ig. Miden évben nagy siker ez a program, még egy közös alkotást is késztenek a fiatal tehetségek. Idén az Álom-kép lesz a téma, ide az iskolai rajz és vizuális nevelés tanárok által ajánlott, tehetséges gyermekeket és fiatalokat hívja meg Oláh Nóra művésztanár, a telep vezetője.

Július 8 –án nyit a Kalóztanya című tábor, a kreatív programsorozatról, amely elsősorban a 6-10 éves gyermekeknek szól, Barta Anita és Püspöki Nikolett óvodapedagógusok gondoskodnak.

7 és 12 év közötti sérült gyerekek számára szerveződik Nagy Judit gyógypedagógus és Kerekes Tímea gyógypedagógiai asszisztens Játékdzsungel elnevezésű készségfejlesztő tábora, amely július 15-től 19-ig tart.

Július 22-től 26-ig pedig egész napos, komplex művészeti mesetáborba invitálják a sérült fiatal felnőtteket Nagyné Kéri Ilona Katalin és Kabátné Kúsz Anikó gyógypedagógusok.

Augusztus első két hete hagyományosan a művészeké, a XVII. Natura Művésztelep témája idén a 10 legszebb magyar szó lesz, a telep vezetője Karsai Ildikó grafikusművész.

A sokéves hagyományt idén is folytatjuk: lesz kutyaterápia az Aktív Mancsok Segítőkutyás Egyesület jóvoltából és a már jól ismert rendőrségi és a tűzoltóság által tartott élményprogramok egy-egy alkalommal idén sem maradhatnak el.

Kérjük, egy megosztással segítsék a táborok népszerűsítését, hogy minél több gyermek kapjon lehetőséget részt venni az értékes programokban!