Húsvétkor is szállnak az angyalok.

Öt rászoruló makói család ünnepét teszi szebbé az a csomag, mellyel az Angyalsóhaj Alapítvány lepte meg őket a közelgő húsvét alkalmából. Szerdán többek között a 4 gyermeket nevelő Katona Róbert Péteréket is megajándékozta a civil szervezet.

A makói Angyalsóhaj Alapítvány alapító okiratában felsorolt célok között szerepel a szociális segítségnyújtás. Ennek érdekében már a kezdetek óta számos jótékonysági akciót is rendeztek az angyalok. Így például a szervezet védnöke, Farkas Éva Erzsébet már tavaly óta felajánlja - havi bontásban - a polgármesteri cafetériáját. Most, a közelgő húsvét alkalmából öt rászoruló családot ajándékozott meg az Angyalsóhaj.

- Az ünnepek mindig is alkalmat biztosítanak arra, hogy jobban figyeljünk a környzetünkben élő rászorulókra - nyilatkozta Juhászné Rácz Zita, az alapítvány gazdasági ügyeiért felelős kuratóriumi tagja. Ennek jegyében döntöttek úgy, hogy nagycsaládosok húsvétját kívánják egy kicsit gazdagabbá tenni. Az Egyesített Népjóléti Intézmény családsegítő szolgálatának közreműködésével kiválasztották azokat, akiket ajándékkal leptek meg. Köztük volt a négy gyermeket nevelő Katona család is. - A legkisebb, Benet 9 és fél hónapos, Martin 8 éves, Dzsenifer 13 éves, rajtuk kívül még mi gondoskudunk a 17 éves öcsémről, Zsoltról is - tudtuk meg Katona Róbert Péternétől. A húsvétot már nagyon várják, az édesanya és a nagylánya pedig a locsolókat is. - Ez az ajándék sokat segít, hiszen így sokkal több jut majd az ünnepi asztalra - sorolta az édesanya. Az ajándékcsomagokba - melyek értéke egyenként több mint 20 ezer forint - elsősorban tartós élelmiszer, vagyis liszt, cukor, étolaj került. Természetesen a húsvét nem az igazi sonka, tojás és csokinyuszi nélkül, így ezek is lapultak a színes táskákban. Még kézműves termékekről is gondoskodtak az angyalok. Így például mindszenti citromfüves bodzavirág szörpöt, ásotthalmi hársmézet és klárafalvi bort is kaptak a családok.