Hét család karácsonyát tette szebbé alapítványunk

Hét család karácsonyát tette szebbé alapítványunk

Az advent második vasárnapjára szervezett adományátadás három dolognak volt köszönhető:

• egyrészt annak, hogy a Farkas család létrehozta két éve az alapítványunkat, és hogy a szervezet alapító okiratában felsorolt, vállalt feladatok között szerepel a tehetséges, szorgalmas, de szerény körülmények között élő gyerekek támogatása.

• másrészt annak, hogy Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony az alapítvány fővédnökeként a cafetéria juttatását jótékony célra ajánlotta fel,

• harmadrészt pedig azon nagylelkű vásárlóknak, akik a múlt hétvégén a TESCO áruházban megszervezett adománygyűjtésünk alkalmával tartós élelmiszer felajánlásaikkal hozzájárultak ehhez.

Ezúttal 7 családot láttunk vendégül a Nyugi bárban, akiket egyenként 35 ezer forint értékű csomaggal ajándékozunk meg – a családokra az iskolák tettek javaslatot az alapítvány kuratóriumának kérésére.

A kiválasztás elsődleges szempontja volt, hogy a tanulók olyan családok tagjai legyenek, ahol a szerény életkörülmények dacára ügyelnek arra, hogy a gyermekeik szorgalmasak legyenek a tanulásban, zenélni, táncolni tanuljanak, sportoljanak, vagy aktív tagjai legyenek közösségüknek. A családoknak összeállított csomagokban a tartós élelmiszereken kívül kerültek személyre szabott ajándékok is, amelyek a diákok korának, nemének és vágyaiknak megfelelő.

Hálásan köszönjük a felajánlásokat és gratulálunk a gyerekekhez, akiknek köszönhetően a csomagokkal örömtelibbé tudtuk tenni a családok karácsonyát!