Az Angyalsóhaj Alapítvány és az önkormányzat összefogása segít Lottinak

A makói önkormányzat és az Angyalsóhaj Alapítvány segítségének köszönhetően januárban elkezdődhet annak a makói kislánynak a speciális terápiája, akinek a szülei néhány nappal ezelőtt a közösségi médián keresztül fordultak a nyilvánossághoz, támogatást kérve. Az izomgyengeségben szenvedő Balogh Lottika szülei felkeresték fogadóóráján Farkas Éva Erzsébetet is, hogy tájékoztassák őt nehéz helyzetükről: kislányuk gyógykezelése ugyanis 1,5 millió forintba kerülne. A város polgármestere gyors közbenjárásának köszönhetően megnyílt az út a kislány gyógyulása felé.

Balogh Lotti 2018. július 4-én született, teljesen egészségesen. A szülés problémamentes volt és az első nyolc hónapban is szépen fejlődött. Sajnos, a mozgásfejlődése a forgásnál megállt, és a rendszeres fejlesztés mellett sem történt nála előrelépés. Ekkor derült ki, hogy a kislány teste hypoton, vagyis izomgyenge. Ennek oka azóta sem ismert. A szülők saját erőből időt, energiát és pénzt nem sajnálva, minden lehetőséget kihasználva és sok, eredménytelen fejlesztést kipróbálva jutottak el a solymári Borsóház Nemzetközi Rehabilitációs Központba, ahol minden gyermeket egyéni rehabilitációval gyógyítanak. A vizsgálatok eredménye azt mutatta, hogy egy személyre szabott, 1 éves intenzív terápia után meg van a remény arra, hogy Lottinak sikerül a fejlődéslemaradást behoznia.

A terápiás foglalkozások havonta egy hétig tartanának, amennyiben sikerül előteremteni az ehhez szükséges, mintegy 1,5 millió forintos költséget. A szülők a beteg gyermekek gyógykezelését támogató, Csodacsoport alapítványhoz fordultak annak érdekében, hogy a jószándékú emberek pénzbeli adományait fogadni, gyűjteni tudják. Felkeresték fogadóóráján Farkas Éva Erzsébetet is, segítséget kérve. A polgármester Makó Város Önkormányzata nevében felajánlotta a családnak, hogy az egyhetes kezelésekre a város ingyenesen utaztatja a gyermeket édesanyjával, valamint az ottartózkodás idejére is gondoskodik költségkímélő szálláslehetőségről.

Az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnökeként pedig azzal a kéréssel fordult a szervezet kuratóriumához, hogy támogassa a kislány gyógykezelését. A kuratórium úgy döntött, hogy a terápia első három hónapra eső költségét kifizeti, így negyedmillió forinttal járul hozzá Lotti gyógyulásához.

Baloghné Döme Ágnes, Lotti édesanyja, Farkas Éva Erzsébettől értesült a kedvező fordulatról, ami lehetővé teszi számukra, hogy már most előjegyezhessék januárra Lotti terápiás kezelésének kezdetét.

A család tehát időt nyert arra, hogy a Csodacsoport segítségével összegyűjthesse a hiányzó összeget, a gyógyító folyamat azonban az azonnali támogatásnak köszönhetően elindulhat. Így meg van az esély arra, hogy a kislány 1 év fejlesztést követően megteheti majd járókeret segítségével az első lépéseit.

A család, Makó Város Önkormányzata és az Angyalsóhaj Alapítvány egyaránt kéri a jószándékú embereket, hogy segítsék Balogh Lotti gyógyulását pénzadományokkal!

CsodaCsoport Alapítvány

K&H Bank 10401983-50526970-69541012

IBAN: HU80 10401983-50526970-69541012

SWIFT: OKHB HUHB

Közlemény: Lotti