Angyali segítség sérült felnőtteknek.

A makói úgynevezett Erzsébet-házat szeretnék átalakítani olyan intézménnyé, mely sérült felnőttek nappali ellátására lenne alkalmas - derült ki az Angyalsóhaj Alapítvány hétfői sajtótájékoztatóján. A szervezet ehhez vállalkozók és magánszemélyek segítségét is kéri. Figyelemfelkeltés céljából december 3-án jótékonysági sütikínálást szerveznek.

A makói Angyalsóhaj Alapítvány hétfőn a Hagymaházban tartott sajtótájékoztatót, melyen egyrészt ismertették, mi mindent is csinált a szervezet az idén, de az is elhangzott, miket szeretnének a közeljövőben megvalósítani. Farkas Éva Erzsébet polgármester, az Angyalsóhaj fővédnöke, Varga Márta, az alapítvány kommunikációért felelős kuratóriumi tagja, s Libor Mária, vagyis Limara gasztroblogger tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit.

Az alapítvány számos feladata közül az egyik a szociális ügyek felvállalása. - Csongrád megyében, de az egész térségben nincs olyan intézmény, melyben olyan sérült fiatal felnőttekkel foglalkoznának, akik betöltötték a 23. életévüket - kezdte Farkas Éva Erzsébet. A városvezető elmondta: számos polgármesterri fogadóóráján fordultak hozzá ilyen problémával az érintett családok.

Ez a gond természetesen nem csupán az önkormányzatot, az alapítványt, hanem magánszemélyeket is foglalkoztat. Így többek között Libor Máriát, azaz Limarát is, aki meg is kereste az Angyalsóhajt ebben az ügyben. - Azok a szülők, akik sérült gyermekeket nevelnek, nincs szabadidejük, ünnepük, hiszen 24 órás feladatuk van, rajtuk segítene az az intézmény, ahol napközben legalább 3-4 órát foglalkoznának a szakemberek a fiatal felnőttekkel - sorolta a gasztroblogger.

- A Szeged-Csanád Egyházmegye tulajdonában lévő Szent István tér 9. szám alatti ingatlan átalakítása jelentős költséggel jár, így nagyon szívesen fogadunk el mindenféle segítséget - vette át a szót Varga Márta. Az alapítvány kommunikációért felelős kuratóriumi tagja kiemelte: vállalkozók, de civilek támogatását is várják. Első lépésként - úgymond figyelemfelkeltő célzattal - december 3-én egy jótékonysági sütikínálást szerveznek.