Ajándékcsomagokkal készült az önkormányzat, az Angyalsóhaj Alapítvány és a Ma-fi-a a gyerekeknek

A csomagok átadása előtt pedig a gyerekek megtekinthették Oscar Wilde: “A boldog herceg” című színházi darabot is, a Makói Teátrum előadásában.

Péntek délelőtt ingyenes előadással kedveskedett a MATE a fiatal közönségnek. A társulat A boldog herceg történetét vitte színpadra. Mint Varga Norbert portálunknak elmondta: sok feldolgozás létezik a műből, ők vegyítették a dolgokat, így a zenés mesejáték hagyománya is megjelenik az előadásban, a kissé szomorú karácsonyi történet pedig a gyerekeknek és felnőtteknek is tanulsággal szolgál. A művészeti vezető kiemelte: az előadás arra hívja fel a figyelmet, hogy karácsonykor és a mindennapokban is segítsünk másoknak.

Az előadás előtt köszöntőt mondott Farkas Éva Erzsébet, a polgármester szólt az adventről, illetve köszönetet mondott Weszelyné Véghseő Henriett képviselőnek a szervezésért, illetve a Makói Teátrum tagjainak és a segítőknek is. A polgármester két dallal is készült a gyerekeknek, a Csendes éj történetét pedig meg is osztotta a közönséggel.

A játékok gyűjtését egy hónappal ezelőtt kezdte meg a Ma-fi-a, az akció során több száz játék gyűlt össze – tudtuk meg Bertus Barcza Anikótól. A közösségszervező kiemelte: a mai napon senki nem fog üres kézzel távozni, mindenki kap egy kis ajándékot.

Makó Város Önkormányzata és a Makói Fiatalok Akadémiája által gyűjtött adományok mellett az Angyalsóhaj Alapítvány 25 ajándékcsomagot osztott szét a szerényebb körülmények között élő családok számára, illetve további 25 ajándékcsomagot adott a Pápay Endre Oktatási Intézmény hátrányos helyzetű, halmozottan fogyatékkal élő, sérült tanulóinak. Farkas Éva Erzsébet polgármesteri képviselői alapjából 120 ezer forintot ajánlott fel karácsonyi ajándékokra a makói gyermekek részére.