20 diák kapott jegyet Szentpéteri Csilla koncertjére.

A makói származású zongoraművésznő jótékonysági koncertjére kaptak jegyeket az Angyalsóhaj Alapítványtól két művészeti iskola tanulói. Négy középiskolás pedig pénzjutalmat kap tanulmányi eredményeiért.

Nagy Szabolcs – Makó

Összesen 20 támogatójegyet vásárolt az Angyalsóhaj Alapítvány Szentpéteri Csilla május 7.-i jótékonysági koncertjére. Az egyenként 3500 forint értékű jegyeket az alapítvány olyan tehetséges diákok kapták meg, akik a két makói művészeti iskola egyikébe járnak. 10-10 tanuló vehet részt így ingyen a koncerten a Bartók iskolából, és a Makói Magán Zeneiskolából.

– Az alapítvány célja a tehetséges gyerekek támogatása, a kuratórium döntése alapján ez egy lehetőség számukra, hogy a művészettel ilyen formában is találkozzanak, egy plusz élményt szeretnénk nyújtani ezzel számukra – mondta el Kincses Tímea az alapítvány kuratóriumi tagja.

A diákokat az intézményvezetők választották ki azok közül, akik egész évben jó teljesítményt nyújtottak és példamutató hozzáállást tanúsítottak.

– Igazából minden szabad időmet a zongorázás tölti ki, azt várom a koncerttől, hogy egy újabb oldalát ismerhetem meg ennek a művészetnek. Szentpéteri Csilla számomra nagy példakép, hatalmas kitartása van, amire nekem is szükség lesz, mert sikerült felvételt nyernem a Bartók Béla Konzervatórium zongora szakára – mondja Kovács Luca Laura, a Bartók Művészeti Tagintézmény 8. z. osztályos tanulója.

Az Angyalsóhaj Alapítvány a koncertjegyek mellett további négy diákot is támogat a középiskolák végzősei közül. A nevelőtestületek javaslata alapján a legeredményesebb tanulókat 50 ezer forint pénztámogatással jutalmazza, hogy további tanulmányaikat segítse. Ezek a diákok a ballagási ünnepségen kapják majd meg jutalmukat.