Öt rászoruló család kapott ma húsvéti csomagot az Angyalsóhajtól.

Több mint 20 ezer forint az értéke egyenként azoknak a csomagoknak, amelyeket az Angyalsóhaj Alapítvány a közelgő húsvét alkalmából adományozott ma öt rászoruló makói családnak. A tartós élelmiszereket, helyi termékeket és sonkát egyaránt tartalmazó ajándékcsomagokat Juhászné Rácz Zita, az alapítvány gazdasági ügyekért felelős kuratóriumi tagja adta át.

Az Angyalsóhaj Alapítványvállalt feladatok között szerepel a szociális segítségnyújtást. Nem ez az első alakalom, hogy nehéz sorsú család kap támogatást. Mint ismeretes, Farkas Éva Erzsébet polgármester több alkalommal ajánlotta már fel havi cafetéria juttatását erre a célra. Élelmiszercsomag adományt azonban most juttat először az alapítvány a rászorulóknak – erről a nemrégiben tartott ülésén határozott a kuratórium. A családok kiválasztásában az Egyesített Népjóléti Intézmény családsegítői nyújtottak segítséget, ennek alapján kapott ma délelőtt húsvéti csomagot a több gyermeket nevelő a Hunyadi utcai Bakos Csilla, az Ady Endre utcai Görbe Beáta, a Csanád vezér téri Katona Róbert Péterné, a Kolozsvári utcai Komáromi Judit és a Révész utcai Sóki Ferenc. Portálunk Katona Róbert Péternéhez kísérte el Juhászné Rácz Zitát. A három gyermeket, a 9 és fél hónapos Benettet, a 8 éves Martint, és a 13 éves Kabók Dzsenifert és egy rokon gyermeket is nevelő édesanya és három odahaza lévő gyermeke örömmel vették át a súlyos ajándékcsomagot, a gyerekek leginkább a csokinyuszinak örültek.

– Nagyon örülünk az ajándéknak, nagyon köszönjük, óriási segítséget jelen. A párom ma érkezik haza, s csak ezután kezdünk készülődni az ünnepre. A szokásos finomságot, csokinyuszi, csokitojás, parasztsonka és főtt tojás lesz az ünnepi menü, s hétfőn várjuk majd a locsolókat is, a szűkebb baráti körből, de a fiúk is mennek locsolkodni. – mondta az édesanya, aki meghatódott a húsvéti csomagtól. – Tavaly nagyon sokat készülődtem az ünnepre, de lehet, hogy az idén nem fogok olyan sokat.

– Az ünnepek mindig jó alkalmat adnak arra, hogy segítsünk a rászorultakon. A kuratórium ennek jegyében döntött arról, hogy 5 makói rászoruló családnak adományoz élelmiszercsomagot, az Egyesített Népjóléti Intézmény családsegítői ajánlása alapján olyan többgyermekes családoknak, melyek nehéz anyagi körülményke között élnek. Mindegyik egyenként több mint 20 ezer forint értékű csomagban van a tartós élelmiszerek mellett sonka tojás és csokinyuszi is. Valamint helyi termelők felajánlásának köszönhetően, kézműves élelmiszertermékek is,  – mondta Juhászné Rácz Zita, az Angyalsóhaj Alapítvány gazdasági ügyekért felelős kuratóriumi tagja.