Így ballagtak a Návay diákjai

Három osztály, hetven diákja búcsúzott ma a Návayból. Makó legeredményesebb diákja címet Igaz Tamás kapta. A Návay-díjat és az Angyalsóhaj Alapítvány díját Luncz Lili kapta, a Stenger Gizella-díjat pedig Horváth Petra, Igaz Tamás és Beke Dávid vehette át.

Korom András – Makó

Hol nevettek, hol komolyan néztek, hol sírtak egy kicsit a ballagó diákok és szüleik ma délelőtt, a HSZC Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai ballagásán. A végzősök osztályfőnökeik vezetésével járták körbe az iskolát, majd az udvaron kapták meg a szülőktől, barátoktól, rokonoktól a csokrokat.

A tornateremben rendezett ünnepségen Kincses Tímea igazgató búcsúztatta a ballagókat, majd a végzős osztályok egy-egy diákja mondott búcsúbeszédet.

Ez alkalommal vehetett át a nevelőtestület értékelőse alapján Návay-díjat kapott: a 12. A osztályos Luncz Lili kitűnő tanulmányi eredményéért, az ÁSZÉV országos döntőben elért 16. helyezéséért, közösségi munkájáért és az iskolai rendezvényeken való szerepléséért.

A jutalomban részesült: Frankó Melinda, Vörös Attila, Pataki Laura, Bujdosó Ágnes, Dóri Enikő, Kolompár Bettina, Korcsog István, Móra Bendegúz, Zsiga Roland, Vajna Martin, Bartucz Máté, Vilmányi-Kiss Enikő, Apjok Kitti, Balázs Dzsennifer, Mészáros Katinka.

A Stenger Gizella-díjat a 12. B. osztályos Horváth Petra vehette át, aki az elismerést négy éven át elért jeles tanulmányi eredményével, az ÁSZÉV országos döntőjében elért 21. helyezésével, s azzal érdemelte ki, hogy munkájával tevékenyen részt vett az iskola és az osztály közösségi életében. Ugyancsak Stenger-díjat kapott Igaz Tamás és Beke Dávid.

Az Angyalsóhaj Alapítvány díját Farkas Éva Erzsébet polgármester adta át Luncz Lilinek, míg Makó Város legeredményesebb tanulója díjat a 13. osztályos Igaz Tamás kapta.

A magyarcsanádi Luncz Lilit arról kérdeztük, hogyan fogadta a díjakat és csinál még ma. Az utóbbira meglepő választ adott: