És még a csillagszóró sem játék

És még a csillagszóró sem játék

Miért is történt ez - kérdez vissza a tűzoltóparancsnok. - Azért, mert azt a fenyőt, amit karácsonykor feldíszítünk, hetekkel korábban kivágták és onnantól kezdve a növény folyamatosan szárad. Ezért kell nagyon vigyázni az ünnepi gyertyával, csillagszóróval, bizony!

Ez a fontos párbeszéd is elhangzott ma, azon a foglalkozáson, amit Balogh Róbert, városi tűzoltóparancsnok tartott az Angyalsóhaj Alapítvány e heti táborában. A Modokné Vigh Etelka és Bakos Ágnes óvodapedagógusok a 6 és 10 éves korosztály számára állítottak össze egy hétre szóló programsort.

A Trappoló móka tábor lakói a sportos, táncos feladatok mellett a kézügyességüket is próbára tehették, a barkácsolás során különösen figyelmet fordítottak az újra hasznosításra is. Emellett arról is gondoskodtak, hogy hasznos információkat is kapjanak a gyerekek az egy hét alatt. Így tettek látogatást a rendőrség munkatársai a táborban, akik kutyás bemutatóval érkeztek és így tartott a tűzoltóparancsnok is a tűz veszélyeiről előadást a kisiskolásoknak.

Balogh Róbert nem jött üres kézzel: egy vödör nápolyit hozott a gyerekeknek, Varga Márta kuratóriumi tag pedig az alapítvány ajándékával: egy mézédes, 10 kilogrammos dinnyével és üdítő italokkal érkezett a ma délelőtti programra.

Ez a hatodik hete a vakációnak, és eddig összesen 108-an vettek részt az Erzsébet házi nyári programokon. Közülük 97 gyermeknek sikerült eddig izgalmasabbá tenni a szünidőt.

Köszönjük az önkéntesek odaadó munkáját!