Élményekkel telik majd a nyár az Erzsébet házban

Élményekkel telik majd a nyár az Erzsébet házban

Ezt nyújtja a teljes nyári szünidő alatt ingyenesen az Angyalsóhaj Alapítvány az Erzsébet házban azoknak a kiváló szakembereknek köszönhetően, akik önkéntesen vállalták ezúttal is, hogy tartalommal és a rájuk bízott gyermekek zsivajával töltik meg az épületet.

A nyarat a Pedagógiai Szakszolgálat két táborával kezdjük. A Pöttöm pajtiké 19-től 23-ig tart, és az 1 és 3 éves korosztályt célozza meg foglalkozásaival. A tábort Siketné Torma Gabriella és Koczkás Anikó gyógypedagógusok vezetik. Jelentkezni lehet a 06 20 808 4850-es telefonszámon.

A Cseperedő tábor június 26-tól 30-ig az iskolakezdés előtt álóknak teremt lehetőséget, erőt, motivációt gyűjteni a nagy változáshoz – a tábort Koczkás Anikó gyógypedagógus, a szakszolgálat tagintézmény vezetője vezeti majd. Jelentkezni lehet a 06 70 382 8278-as telefonszámon.

Ezt a 23. makói ifjúsági művésztelep követi, július 3-tól 7-ig. Tavaly nagy siker volt, még egy közös alkotást is késztettek a fiatal tehetségek alapítványunk számára. Az idei telep munkáját is Oláh Nóra művésztanár irányítja.

Kincses Tina, július 10 és 14 közötti, önismeretre, csapatépítésre, művészetterápiára épülő Mancs őrjárat táborába már elfogytak a helyek.

Nagy Judit gyógypedagógus Játékdzsungel elnevezésű készségfejlesztő táborába, amely július 17-től 21-ig tart, és 7 és 12 év közötti sérült gyerekek számára szerveződik, még lehet jelentkezni a 06 20 253 9152-es telefonszámon.

A Trappoló Móka tábor, ahová 6 és 10 év közötti gyerekeket várnak Mondokné Vígh Etelka és Bakos Ágnes óvodapedagógusok irányításával zajlik majd, július 24 és 28 között. Jelentkezni a 06 30 981 8237-es telefonszámon lehet.

Augusztus első hete hagyományosan a művészeké, a XVI. Natura Művésztelep témája az Alföld lesz idén. Hány művész érkezik, mi mindennel készülnek a szervezők, ezt mondja el nekünk Karsai Ildikó grafikusművész, a telep vezetője.

Augusztus 14 és 18 között Komplex művészeti mesetáborban invitálja a sérült, fiatal felnőtteket Nagyné Kéri Ilona Katalin gyógypedagógus. Nem az első alkalom lesz a célcsoport számára ez a tábor, várják a fiatalokat a 06 20 322-4838-as telefonszámon.

A zárótáborunk augusztus 21 és 25 között Dencsik Anett Zenetti Totyogó Tábora lesz – ez újdonság, hiszen ilyen aprókáknak, az 1 és 3 éves kor közötti kicsiknek még nem volt ilyen speciális programunk. Babás-mamás tábor lesz, kifejezetten a gyermek - szülő kapcsolat erősítésére szolgálnak majd azok a dalos játékok, amelyeket itt, együtt sajátíthatnak el. Jelentkezni a 06 70 866 9733-as telefonszámon lehet.

A sokéves hagyományt idén is folytatjuk: lesz kutyaterápia az Aktív Mancsok Segítőkutyás Egyesület jóvoltából és a már jól ismert rendőrségi és tűzoltóság által tartott élményprogramok egy-egy alkalommal a nyár folyamán.

Minden kicsit, nagyot szeretettel, hasznos és érdekes programokkal várunk!