Nyolc családot ajándékozott meg karácsony alkalmából ma az Angyalsóhaj Alapítvány.

Nyolc családot ajándékozott meg karácsony alkalmából ma az Angyalsóhaj Alapítvány.

Nyolc családot ajándékozott meg karácsony alkalmából ma az Angyalsóhaj Alapítvány.

Eléri a 30 ezer forintot egyenként azoknak a csomagoknak az értéke, amelyeket az Angyalsóhaj Alapítvány a közelgő ünnep alkalmából adományozott ma nyolc családnak.

A szervezet alapító okiratában felsorolt, vállalt feladatok között szerepel a tehetséges, szorgalmas, de szerény körülmények között élő gyerekek támogatása. Az Alapítvány kuratóriuma nemrégiben arról döntött, hogy ilyen családok karácsonyát szeretné szebbé tenni idén, ezért a makói általános iskoláktól kért segítséget a családok kiválasztásához. A csomagok értékének fedezetét Farkas Éva Erzsébet, Makó város polgármestere cafetéria juttatása adta – ezúttal is felajánlotta a teljes összeget erre a célra. Minden ajándékcsomag egyedi, személyre szabott tartalommal bír, ugyanis előzetesen érdeklődtünk a szülőknél, mire is van igazán szükségük.

A családok a szerény életkörülményeik dacára nem részesülnek gyermekvédelmi ellátásban. A gyermekek szorgalmasak a tanulásban, zenélni, táncolni tanulnak, aktív tagjai közösségüknek. Személyre szabott ajándékaik koruknak, nemüknek megfelelő játékok, mozijegy kupon és kapnak élelmiszercsomagot is az egyik makói élelmiszer áruház felajánlásaként.

Egyetlen kivétel van köztük, mégpedig a Délmagyarország cikke után ismertté vált Kovács Erika, aki egyedül él három fiával és súlyosan sérült, 17 éves lányával. A csomagban a folyamatos ápolásra, gondoskodásra szoruló nagybeteg kislány ellátását segítő ajándékok vannak.